mai dátum: 2019. 12. 13.


13. ÉVFOLYAM 35. SZÁM 2014. SZEPTEMBER 01.
„Kaptam hideget-meleget: minek vállalok gyereket ilyen öregen?”
Jaksity Kata

 

„Tisztában vagyok vele, hogy nem könnyű velem”

Sváby András 27 év után válik! Mi történhetett azzal a rendkívül erős szövetséggel, amivel kapcsolatban az egykori tévés soha nem mulasztotta el hangsúlyozni, mennyire fontos a számára. András néhány éve még úgy fogalmazott, hogy a házassága és a család a legstabilabb pont az életében. Most mégis válásról, sőt új szerelemről szólnak a hírek… Vajon a hosszú, 27 éve tartó kapcsolat mindennapjai fáradtak el annyira, hogy Andrásék már nem láttak más megoldást a váláson kívül? Vagy a 40-es, 50-es évükben járó férfiakra oly jellemző kapuzárási pánikról lenne szó? Az is lehet, hogy mindkettő közrejátszik az okokban, az egykori tévés azonban megértést kér, és nem nyilatkozik. Bár magánéletéről - főként a tévézéstől való visszavonulás után - mindig is keveset beszélt, magával kapcsolatban őszintén fogalmazott. „Egyszer megkérdezték Enikőt, akivel több, mint húsz éve vagyunk együtt, hogy milyen velem élni. Kapásból azt felelte: szórakoztató. Ha bármi mást mond, biztos nem lett volna igaz. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem könnyű velem, időnként rettenetesen viselkedem, de tudok elnézést kérni, és általában elismerem, ha hülye voltam” – mondta önkritikusan nem is olyan régen.
A történet folytatását keresse a Best-ben.
A testvér háta mögött zajlik a hagyatéki eljárás? Mi áll a végrendeletben?

Csala Zsuzsa

Még nem temették el!

A komika éppen fél éve hunyt el, ám dunaalmási sírja máig üresen áll. Bár a táblán hónapok óta ott a neve, hamvait egyelőre szintén elhunyt nővére lakásában őrzik a rokonok. Zsuzsa egyetlen élő nővére, Csilla szeretné végre méltó módon eltemetni szeretett testvérét. „Még csak el sem sirathattam rendesen Zsuzsikát” – panaszolja Csala Csilla, miközben arról beszél, hogy hiába a családi sírhely, két testvére hamvait még mindig elhunyt nővére lakásában őrzi a többi rokon. „Először azt mondták, várjuk meg a jó időt, hogy a húgom és a nővérem hamvait elhelyezhessük a családi sírban itt Dunaalmáson. Volt azóta rossz idő is, jó idő is, de a temetésről még mindig semmit nem tudok. Pedig én vagyok az utolsó hármunk közül… Sajnos a két testvérem néhány héten belül, szinte egyszerre halt meg, és én még el sem tudtam siratni őket rendesen, bár a nevük már fel van vésve a sírkőre. A faluban állandóan azt kérdezik tőlem az ismerősök, barátok, mikor lesz már a temetés, hogy végső búcsút vehessünk Zsuzsikától és a másik nővéremtől, Mártitól.”
A történet folytatását keresse a Best-ben.
15. házassági évfordulójukat ünneplik

Vujity Tvrtko és Zsolnay Gyöngyi

Titokzatos búvóhely egy erdő közepén

Hogy a műsorvezető szavahihető ember, azt a felesége tudja a legjobban. Ugyanis szerelmük első napján Tvrtko megígérte neki, hogy még aznap megkéri a kezét. Tizenöt éve vannak együtt, s most a Best olvasóit is beengedik oda, ahol életük nagy részét töltik. Az a bizonyos leánykérés nem volt mindennapi. Gyöngyi az esti vacsoránál kapott Tvrtkótól egy Kinder tojást. „Pengével vágtam szét, hogy ne lehessen észrevenni, kivettem a sárga műanyagtojásból a játékmarkolót, és beletettem a gyűrűket. Olvasztott csokival ragasztottam össze a tojást, amit visszacsomagoltam, így kértem meg a kezét” – meséli a Napló házigazdája, aki a házasságkötésükkor újabb ígéretet tett, mégpedig hogy a következő 15 évben három gyermekük születik. Így is lett! Benjamin 12, Barnabás 11, Bendegúz pedig hároméves. Gyöngyi tehát mindig biztos lehet benne, hogy a férje ígéretei teljesülnek. A legutóbbi esetben is így történt. „Van nálunk egy játék – meséli Zsolnay Gyöngyi –, egy kis cetlin mind az öten bedobjuk a legkülönfélébb kívánságinkat egy dobozba, rendszeresen kihúzunk egyet és azt megvalósítjuk. Én például szerettem volna, ha ezen a házassági évfordulón elmegyünk egy pékségbe. Mindig szerettem volna látni, hogy készül a kenyér, és a fiúknak is jó programnak tűnt. És bár az évfordulónk csak decemberben lesz, nemrég kihúztuk a cetlimet. A minap el is mentünk a közeli, Császári Pékségbe, ahol fél napig kenyeret, kalácsot, süteményt sütöttünk.”
A történet folytatását keresse a Best-ben.

Gallusz Nikolett
„A gyerekhez nem csak anyuka és apuka kell…”
Alain Delon
„Nem akarok egyedül meghalni”
Súlyos műtéten van túl, de vajon kire számíthat öregségében?
Bánsági Ildikó
„Meg kell tanulnom megbocsátani”
„A szerelem az élet igazi ajándéka”
Détár Enikő kedvese, Kiss Péter
„Miért imádom Encit?!”
„Szeretet, érdeklődés és vágy élteti a kapcsolatunkat”
Sztárok a szerelemről
Mi is valójában a szerelem? És mi a helyzet az igazival? Vele csak egyszer találkozunk, vagy többnek is van helye az életünkben? Összegyűjtöttük, mire gondolnak a sztárok, ha meghallják a szerelem szót.

További részletek a BEST magazinban.
Keresse az újságárusoknál!